de docent

 

SimonedeJonguitsnede2Simone de Jong geeft ruim 20 jaar les aan kinderen. Als docent vindt ze het belangrijk kinderen te stimuleren in hun fantasie en ze daarnaast tools aan te reiken. Speelsheid te combineren met kwaliteit. Elke les is weer een avontuur! Zie ook VISIE.

Naast haar werk als docent is Simone regisseur en schrijver. Voor kinderen van 2-6 jaar touren momenteel Kluizelaar en WalvisJong door het land. Zie www.hethoofd.nl of Bureau Vanaf 2.

Haar kinderboek Het geheim van Mijnheer Hartjes, is in juli 2016 verschenen bij uitgeverij Clavis.  Ook Onzichtbare inkt, een boek met toneelscènes die kinderen zelf kunnen spelen (~8-11 jaar) is nog te koop, bij Theaterboek.

Ze is opgeleid aan de Mime-opleiding (AHK, speler en 1e graads docent) en de Academie voor Kleinkunst en voltooide ScriptPlus Jeugdproza. Ze gaf les bij o.m. het Nederlands Kinder Theater, Buitenkunst en KW Buitenveldert. De vaste vakken mime en spel en daarnaast o.m. de keuzevakken Schrijfclub, Spannende scènes, en Wonderlijke verhalen. Voor Buitenkunst schreef ze met kinderen een mini-opera, maakte muziektheaterscènes, nachtliedjes en talloze presentaties. Eigenwijs, grappig en fantasierijk. Ook begeleidde ze er andere kunstenaars die met kinderen werken.

Zo nu en dan wordt ook hier samen gewerkt met andere docenten, zoals eerder met Cathelijn van Goor (beeldend), Annemarieke Gloudemans (theater, o.m. Het Paleis), Paul Rooijakkers en Judith Hazeleger (o.m. Jakop Ahlbom).

frontGeheimHartjesklein