theaterlessen

fotowebsitemeisje

Zie hieronder een beschrijving van de theater- en toneellessen. Genoemde leeftijden zijn een richtlijn; we kijken naar de groep waarin uw kind het beste past. De lessen lopen per seizoen; dit jaar van 18 september t/m 17 juni, m.u.v. vakanties.

Bewegingstheater 4 t/m 6 jr wo 13.45-14.45

Bewegingstheater is een combinatie van beweging en spel en vormt een mooie voorbereiding op toneel. We duiken in onze fantasie, komen zo in andere landen, beleven avonturen en lossen raadsels op. We zijn ridders, elfen, zelf bedachte wezens of werken met vormen en materialen. De bewegingskwaliteiten, fantasie, het lef en spelplezier van het kind worden ontwikkeld.

Theater/toneel 6 t/m 8 jaar wo 14.45u-16.00

In deze les leren de kinderen de beginselen van theater, met veel aandacht voor de fysieke kant. Doen alsof je op een andere plek bent, veranderen in een personage of een dier, veel bewegen en je verbeelding gebruiken. Ze oefenen emoties en  bewegingskwaliteiten. Ze werken met tekst en leren zich inleven. Ze ontwikkelen lef, coördinatie, spelplezier en fysiek bewustzijn door middel van improvisatie en speloefeningen. 

Theater/toneel 9 t/m 12 jaar  wo 16.00-17.30 

Deze lessen beginnen altijd met een warming-up. Daarna doen we speloefeningen en improvisaties. Beweging en (ook vaste) tekst krijgen aandacht. De kinderen maken zelf scènes, die ze in groepjes voorbereiden om vervolgens het resultaat aan elkaar te laten zien. Emoties, (fysiek) personage, situaties en plek komen aan bod. Ze ontwikkelen lef, coördinatie, speltechniek en fysiek bewustzijn. Spelplezier verzekerd!

Voorstellingen en presentaties

Elk normaal jaar hebben de kinderen minimaal 1 presentatie en de grote kinderen minimaal 1 voorstelling. Hoe dit dit seizoen in verband met de COVID-maatregelen uit pakt, kan natuurlijk niemand voorspellen… we hopen dat het gewoon zo kan. En anders… afgelopen seizoen hebben de kinderen van groep 3 een film gemaakt en de andere groepen online theateropdrachten gekregen. Ook was er een workshop in de zomer om de gemiste lessen in te halen. Kortom: we verzinnen wel wat!

Inspiratie

Simone de Jong werkt ook als regisseur in het professionele theatercircuit. De combinatie van les geven en regisseren inspireert voortdurend en zorgt voor eigentijdse ideeën. Zie ook VISIE.

Voorstelling De gesjeesde superhelden juni 2019

 

voorstelling De Scheppers 13 juni 2018

DSC_1285  DSC_1319

 Avontuur op wezeneiland juni 2017

Wezens-85


IMG_20170322_153600 kleuters