theaterlessen

fotowebsitemeisje

Zie hieronder een beschrijving van de theater- en toneellessen. Genoemde leeftijden zijn een richtlijn; we kijken naar de groep waarin uw kind het beste past. De lessen lopen per seizoen; seizoen 23/24 van 13 september t/m 5 juni, m.u.v. vakanties.

Schrijfclub 8 t/m 12 jr 18.00-19.00  zie HIER 

Bewegingstheater 4 t/m 6 jr wo 15.30-16.30

Bewegingstheater is een combinatie van beweging en spel en vormt een mooie voorbereiding op theaterles. We duiken in onze fantasie, komen zo in andere landen, beleven avonturen en lossen raadsels op. We zijn ridders, elfen, zelf bedachte wezens of werken met vormen en materialen. De bewegingskwaliteiten, fantasie, het lef en spelplezier van het kind worden ontwikkeld.

Theater/toneel 6 t/m 8 jaar wo 14.00-15.30

In deze les leren de kinderen de beginselen van theater, met veel aandacht voor de fysieke kant. Doen alsof je op een andere plek bent, veranderen in een personage of een dier, veel bewegen en je verbeelding gebruiken. Ze oefenen emoties en bewegingskwaliteiten. Ze werken met tekst en leren zich inleven. Ze ontwikkelen lef, coördinatie, spelplezier en fysiek bewustzijn door middel van improvisatie en speloefeningen. 

Theater/toneel 9 t/m 12 jaar  wo 16.30-18.00 

Deze lessen beginnen altijd met een warming-up. Daarna doen we speloefeningen en improvisaties. Beweging en (ook vaste) tekst krijgen aandacht. De kinderen maken zelf scènes, die ze in groepjes voorbereiden om vervolgens het resultaat aan elkaar te laten zien. Emoties, (fysiek) personage, situaties en plek komen aan bod. Ze ontwikkelen lef, coördinatie, speltechniek en fysiek bewustzijn. Spelplezier verzekerd!

Voorstellingen en presentaties

Elk seizoen hebben de kinderen minimaal 1 voorstelling en meestal ook een open les. Mocht dit door een Covid crisis niet mogelijk zijn, dan verzinnen we een passende vervanging.

Inspiratie

Simone de Jong werkt ook als regisseur in het professionele theatercircuit. De combinatie van les geven en regisseren inspireert voortdurend en zorgt voor eigentijdse ideeën. Zie ook VISIE.

Voorstelling Magie in Hotel Bellevue juni 2022

 

Voorstelling De gesjeesde superhelden juni 2019

voorstelling De Scheppers 13 juni 2018

DSC_1285  DSC_1319

 Avontuur op wezeneiland juni 2017

Wezens-85