schrijfclub

Onder de paraplu van Kindertoneel Westerpark is er ook de schrijfclub, onder leiding van kinderboekenschrijfster Simone de Jong (Het geheim van meneer Hartjes en Op zoek naar het groene goud, zie www.simonedejongboeken.nl).

De schrijfclub is er voor kinderen die graag fantaseren. Die zin hebben om verhalen te vertellen, gekke werelden te bedenken, ideeën op te schrijven. Op speelse wijze komen teksten tot stand. Schrijven blijkt niet zo ‘moeilijk’ als gedacht! De kinderen proeven aan verschillende vormen van schrijven, samen en alleen. Aan de hand van opdrachten en oefeningen schrijven we bijvoorbeeld een advertentie, dialoog, toespraak, gedicht, verhaal van allemaal, songtekst, kort verhaal, etc. Zo leren ze gaandeweg ook techniek.

Seizoen 23/24: woensdag van 18.00-19.00u. We starten 13 september. De schrijfclub breidt haar leeftijdsgrenzen uit en is er voor kinderen van 8-15 jaar.

Vaak is later instromen mogelijk. Volgt uw kind ook een theatercursus bij ons, informeer dan naar de kortingsregeling. admi@kindertoneelwesterpark.nl